Маги от Grimche ни запознава с тайните за красота от Изтока

Публикувано от Yori 28.02.2018 0 Коментари

Аз съм Маги, от Grimche.com и имам две големи страсти: грижата за красотата и пътуванията. Колкото и разнопосочни да са тези мои хобита, всъщност те са много свързани. При пътуванията научавам много за ритуалите за красота на други народи и общности. Напоследък се докосвам и в ежедневието си прилагам ритуали за красота на жените от Азия. Ето и десетте от тях, които с времето се настаниха в живота ми, защото са ефективни и ми допадат.

 

1. Премахване на грима

Дълго време предпочитах да премахвам грима си с измиващ продукт. Бях много изненадана, че жените от изтока премахват грима си с масла. Те използват леки, етерични масла, които да почистят минералните пигменти. Това според тях предотвратява обривите и зачервяванията по кожата. Правя го и кожата ми вече не остава зачервена.

 

2. Правилото на по-леката консистенция

Ако вашият режим включва почистване на кожата, тонизиране и хидратиране, в контекста на азиатската красота, вероятно няма да стигнете далече. Азиатките религиозно следват ритуалите си, като много от тях се състоят от цели 26 стъпки. Аз нямам 26 стъпки в режима си за красота, но определено нанасям много и различни продукти. Правилото, което обаче стриктно следвам е нанасянето да е в ред от по-леката консистенция към по-плътната.

 

3. Хидратантният крем не се втрива

Той се потупва, като се започне от брадичката към челото. След като се нанесе, се остава да попие в кожата. И ако и на вас (както на мен в началото) това ви се струва трудоемко, мога да ви уверя, че всъщност отнема същото време, но кожата с този метод на нанасяне остава много по-тонизираща.

 

4. Маската за лице

Маските за лице са важни във всичките им форми и консистенции, но шийт маските са на особена почит. За жените от изтока, те се използват ежедневно и са се превърнали почти в стока от първа необходимост. Продават се и в супермаркетите, някои от тях на пренебрежимо ниски цени.

 

5. Маслата

Широко разпространено е кокосовото масло и него използват дори против подсичане при бебетата. Освен него, маслото от лайм, лавандула и бадеми също са предпочитани. С масла жените мажат кожата на тялото си за хидратация. Масло слагат и в краищата на косите докато са още влажни. Изненадата тук е, че за косите си не използват кокосово масло. Според тях, молекулата на кокосовото малко е прекалено голяма и  отнема много време докато то проникне в структурата на косъма. За това е заместено с масло от жожоба и арганово масло.

 

6. Ексфолиране с кафе

Премахването на мъртвата кожа винаги съм знаела, че заляга дълбоко в ритуалите за красота на жените от изтока. Пилингите от кафе, обаче, са на особена почит по тези земи. В Индонезия, например, ексфолирането на кожата с кафе се оказа вековна традиция. Местните хора го смятат за много мощен, натурален ексфолиант. То има невероятен ефект при намаляване на оттоци по тялото и е безценно за стягане на кожата. Според една жена, с която разговарях, при ексфолиране с кафе се стимулира производството на колаген. Така, остатъците от кафе в кафе машината се възродиха за нов живот в моята къща.

 

7. Чай за всичко

Всъщност не е толкова важно, че хората на изтока имат чай за всеки повод и болежка, а това, че имат ритуал за пиене на чай. Преди масаж всеки път ме посрещат със студен чай от лимон, а след масаж – топъл чай от годжи бери. Според местните гурута, красотата на кожата зависи от топлината на тялото, а годжиберито подхранва черния дроб и подобрява кръвообращението. Пенкилерът, обаче, остава чаят от женшен, който е бил известен по тези земи преди повече от 5000 години с тонизиращото си действие. Азиатците вярват, че консумацията на чай детоксикира тялото и изчиства тена на лицето.

 

 

 

 

 

8. Оризовата вода

В Азия ориз се яде мнооого и такъв се вари ежедневно. Но жените не изхвърлят оризовата вода, а добавят към нея малко жасмин и измиват лицето си. Оризът има антоксиданти и витамин Е, част от които се освобождават във водата при варене. Измиването с оризова вода, ежедневно, прави кожата по – мека. А и както каза една девойка в Бали, това е един много евтин начин да си набавиш съставки, налични в скъпата козметика. Не си мия лицето с оризова вода, с нея мия косата си. Оризовата вода прави косата ми много плътна и лъскава.

 

9. Ментови листа за избелване на петна

Оставям това за последно, защото за мен това е най-удивителното нещо, което научих от източните страни и при мен работи. Листата от мента се смелят на пюре и с тях се прави 15-20 минутна маска. Нанасям маската веднъж седмично и вече 8 месеца по-късно мога да се похваля, че слънчевите петна по челото ми са почти напълно заличени. Маската има и мигновен бонус – остава кожата много мека и тонизирана.

 

10. Тайната на красивата кожа е във водата

Това е съветът, който получавах най-настойчиво и постоянно, независимо в коя част на изтока. За първи път го чух от възрастна дама, която изглеждаше моя връстничка. Тя ми каза да си мокря кожата по цялото тяло колкото по-често мога с обикновена вода, без да попивам с кърпа. Живителната сила за кожата била именно там. Във водата.

 

Оставете коментар