Сапуните на Fun’Ethic

Публикувано от Yori 18.01.2017 0 Коментари

 

Сапуните на Fun’Ethic

 

Fun’Ethic предлага три ръчно изработени сапуна, ултра богати и произведени по студен метод.

 

Сапуните Fun’Ethic не съдържат никакви съставки от животински произход. Бихме могли да кажем, че те са подходящи за вегани.

 

Както всички останали продукти  и сапуните на Fun’Ethic, не са и никога няма да бъдат тествани върху животни. Обръща се специално внимание при износа да не бъде възможно да се правят тестове върху животни.

 

Сапуните на Fun’Ethic са изработени в съответствие с процеса на студено осапунване и са изработени ръчно от Maud SIEGEL -  майсторка в изработването на сапуни.

 

Ето как става: Масла и растителни масла се загряват при ниски температури за да се запазят всички свойства на суровините. След това маслата се добавят към сместа, за да станат сапуните  ултра богати до 6,5%. Това показва колко са нежни към кожата! :-)

 

Те са до един 100% натурални и био (между 75 и 78 %). Те са сертифицирани Cosmébio, Cosmos et Slow Cosmétique J

 

Сапуните са идеални за тоалета както на тялото така и на лицето, защото те са ултра-богати и много подхранващи, следователно са супер нежни! Няма противопоказания да ги използвате за поддържане на косата, но това не е основната им цел :-)

 

Те са подходящи за всеки, но Fun’Ethic препоръчват да се избягват етеричните масла, които сапуните съдържат, по време на първите 3 месеца от бременността. От 4-ти месец на бременността, няма противопоказания да бъдат използвани. Поради същата причина не се препоръчват за деца под три годишна възраст и бебета.

 

Сапуните Fun'Ethic са подходящи за всички типове кожа. Въпреки това, те имат различни свойства в зависимост от техния състав.

 

Сапунът от серията „Да бъдеш тийнайджър“ съдържа зелена глина, която му придава пречистващи и успокояващи свойства. Този от серията „Да бъдеш на 20“ се състои от органичен коноп, за стягащи и тонизиращи качества. Той също така съдържа макови семена, за да ексфолирате кожата си нежно. Сапунът „Живей своите 30" съдържа органична Камелина, с успокояващ и регенериращ ефект.

 

Fun'Ethic се ангажира да не използва палмово масло или неговите производни. Сапуните на марката са съставени от растителни масла от първо качество: зехтин, кокосово, камелина, коноп ... В допълнение, сапуните не отделят никакви замърсители във водата, когато се къпете :-)

 

Източник: http://www.fun-ethic.fr/en/

Оставете коментар