Правилно ли е да се ексфолира чувствителна кожа?

Публикувано от Yori 21.03.2017 0 Коментари

Правилно ли е да се ексфолира чувствителна кожа? Това е често задаван въпрос, когато говорим за ексфолиране. Чувствителната кожа обича да се грижите за нея, но има някои неща, които трябва да запомните, когато се грижите за този тип кожа. Трябва да бъдете изключително внимателни и да подбирате правилно козметичните продукти, които използвате.

 

Ексфолирането е регенериране на кожата и премахване на мъртвите клетки, които често са причина за лошия и вид. След ексфолиране кожата става по-светла и усвоява лесно козметичните продукти. Гримът Ви също изглежда прекрасно.

 

 

Смятате ли, че вашата кожа е толкова чувствителна, че всички ексфолианти са прекалено силни за нея? Възможно ли е ексфолиантите, които сте използвали до момента да имат прекалено груби ексфолиращи частици за кожата ви? Или съставките които се съдържат вътре са тежки за нея? Успокояване и хидратиране са най-важните неща, когато се лекува чувствителната кожа. Това разбира се е важно за всички типове кожа, но особено за чувствителната. HELMI ексфолираща маска на Mia Hoyto е идеална за чувствителна кожа, която търси пролетно пробуждане. Здравия, свеж вид на кожата се постига чрез нежна ексфолиация и добра хидратация със супер успокояващи свойства от бета глюканите. В маската HELMI ексфолиацията се извършва от бентонит и салицилова киселина. Глината от бентонит от векове е част от грижата за кожата и има защо. Тя премахва замърсяването от кожата и лекува възпалението. Салициловата киселина е чувствителен ексфолиант, който изсветлява кожата и стяга порите. Маслото от морски зърнастец заздравява, овлажнява и предпазва кожата, докато червената боровинка я озарява.

 

Чувствителната кожа трябва да се ексфолира не повече от веднъж седмично. Когато използвате HELMI я отмивайте без ексфолиация. Перлите от жожоба са много нежни, но за чувствителната кожа, по-добре е да използвате продукта без тях. След маската продължете с грижата за кожата си по обичайния начин. Ще видите разликата колко лесно се абсорбират серумите и кремовете от кожата.

Източник: http://miahoyto.fi/

Оставете коментар