Хитринки за сияйна кожа от Галина!

Публикувано от Yori 18.03.2018 0 Коментари

 

 

Моите хитринки за сияйна  кожа

 

Аз съм Галина и съм автор на  www.purenaturals2013.blogspot.it,който е изцяло за  натурална и био козметика, храни и всичко green :)

Благодаря на Beautyskin.bg за поканата да бъда гост в техния прекрасен бюти блог.

И за да им се отблагодаря ще споделя с всичките им читатели Моите хитринки за сияйна кожа, но моля ви…не ги издавайте :) :) :) 

 

Имайки проблемна кожа,знам колко е трудно тя да бъде сияйна. Проблемът е в това, че винаги имам по някое несъвършенство,разширени пори и черни точки по носа (най-вече) :( . Когато се върна от козметик виждам как тя е много по-красива, сияйна и чиста, но въпреки че е доста трудно да постигна същия ефект в домашни условия съм се научила на няколко златни правила, които ми дават почти същия ефект и у дома.

 

 

1.Никога не лягам с грим! Никога!

Дори да е 5 сутринта и да ми се спи ужасно много грабвам един измиващ гел и почиствам лицето си от всичкия грим и мръсотия насъбрали се върху него. По принцип го правя с много повече продукти, за да съм сигурна на 100%, че е перфектно чисто.

 

2.Ексфолиране! То е просто задължително в моята бюти рутина. Правя го предимно вечер, защото след скраб се стимулира производството на себум и имайки мазна кожа през деня би ми създало проблеми. Поне 5 пъти в седмица, като избирам нежни, но работещи продукти. Мога да ви уверя, че разликата е голяма.

 

 3.Маски! Обожавам да си правя маски. Тествам дори такива, които не са за мазна кожа, но предпочитам да са със съставки, които я почистват допълнително. Едни от най-любимите ми са маските на базата на мед, прополис и зелена глина. Изборът наистина е огромен и винаги гледам да тествам по нещо ново. Маските помагат много за една по-чиста, сияйна, еластична и красива кожа. В много от случаите поставям две, та дори и три различни според нуждите на определената зона на лицето. Примерно: Т зона почистваща и свиваща порите маска,бузи такава с озаряващ ефект,а за очната зона антиейдж.

Експериментирайте! Само така ще откриете идеалната комбинация за вас.

 

Това бяха моите няколко съвета за една сияйна кожа. Освен това не забравяйте,че е нужно да си помагаме и от вътре и това значи да пием много вода, да хапваме сезонни плодове и зеленчуци, да се смеем всекидневно и поне веднъж на два месеца да се доверим на специалист за щателно и основно почистване в дълбочина.

 

Бъдете здрави и се усмихвайте,

 

Галина <3

Оставете коментар