Почистване на грим- първата и най-важна стъпка за красива кожа

Публикувано от Yori 05.01.2018 0 Коментари

Почистване на грим- първата и най-важна стъпка за красива кожа!

 

 

Може да си го чувала хиляди пъти, но ние от Beauty Skin няма как да пропуснем да ти напомним , че почистването на лицето е задължително условие за красива кожа.

Няма значение колко усилия полагаш за кожата си, ако понякога заспиваш с грим или не почистваш лицето си редовно няма как кожата ти да е свежа и сияйна.

Почистването наистина може да е много досадно, защото е задължително и отнема време, но ако го направиш рутина (както миенето на зъбите) кожата ти ще ти се отблагодари подобаващо. Не твърдим, че ако почистваш лицето си всяка сутрин и вечер ще имаш перфектна кожа, но без тази стъпка никога няма да си близо до целта. И така, ние ти предлагаме няколко съвета за по-лесно справяне с досадното почистване и доближаване към красивата кожа.

  1. Почиствай лицето си сутрин и вечер, без значение дали си била с грим или не. Направи го веднага, след като се събудиш или докато си правиш сутрешното кафе. Отнема минути, а вечер можеш да почистиш лицето си веднага след като се прибереш, преди да се настаниш на дивана - така няма да ти се налага да го правиш, когато вече ти се доспи.
  2. Подбери правилната козметика. На пазара се предлагат безброй продукти за почистване на лице: тоалетно мляко, мицеларна вода, измиващ гел…помисли как ти е по-приятно да почистваш лицето си и избери съответните продукти. Не забравяй, че трябва да съобразиш продуктите с твоя тип кожа.  
  3. Не забравяй тоника за лице, това е една лесна и бърза стъпка с която ще премахнеш всички остатъци от грим за секунди. Освен това той много добре ще освежи кожата ти. Ако все пак не искаш да използваш допълнителни продукти се увери, че си почистила кожата си добре. Задължително почиствай докато няма и следа от грим.
  4. Един малък трик за пестене на продукти – първо измий лицето си с чиста вода, като се постараеш да премахнеш по-голямата част от грима си. След това използвай любимия си почистващ продукт.
  5. Ние предпочитаме натуралните продукти, без излишни химикали.
  6. Не забравяй да ексфолираш лицето си веднъж, до два пъти седмично. Подбирай по-деликатни ексфолианти, за да не нараняваш кожата си. Тази стъпка е задължителна за красива кожа! Но внимавай, защото проблемната кожа трябва да се ексфолира само след консултация със специалист. А знаеш ли, че ако ексфолираш лицето си преди да нанесеш грима той ще е много по-дълготраен?
  7. Внимавай как попиваш водата от лицето си с кърпата. Не е необходимо да търкаш, просто попий много нежно водата с потупващи движения.
  8. И последно, никога не забравяй да хидратираш кожата след почистване! Нанеси любимия си крем и си готова.

Не е трудно да имаш красива кожа, важно е само да не забравяш, че тя има нужда от грижа всеки ден.

 

 

Оставете коментар