Защо и как да използваме мицеларна вода

Публикувано от Yori 25.01.2017 0 Коментари

 

Мицеларната вода е един продукт, който навлиза в дома и живота ни. Но какъв е смисълът на този продукт? Каква е нейната ефикасност? Как да се използва?

 

Мицеларните води на FunÉtic се използват като грижа за почистване (отстраняване на грим ) и като хидратиращ продукт в ежедневието. Те се състоят от много съставки, които ги правят универсални и полезни за много цели: почистване, дегримиране, овлажняване и успокояващо тонизиране в зависимост от сериите.

 

Как действа?

Мицеларната вода се състои от частици, наречени мицели (откъдето идва и името). Тези частици реагират при контакт с кожата и улавят мръсотията (прах, фибри, себум, грим), оставяйки кожата чиста и свежа.

 

Как се използва?

За почистване: върху памучен тампон или „Магически кърпички за грим“ на Fun’Ethic, изсипете малко количество от продукта на голяма площ. Внимателно обтрийте с тампона/кърпичката цялото лице, шията и деколтето, за да се почистят. Повторете, до пълно отстраняване на нечистотиите.

 

Като средство за почистване на грима: По същия начин - налейте малко от течността върху кърпичката за дегримиране. Поставете кърпичката върху окото и оставете да действа 10 секунди. След това избършете внимателно от горе на долу, за да изтрие всичкия грим от клепача и миглите. Направете същото с второто око. Не се колебайте да повторите тези действия, за още по-добро почистване и премахване на всички остатъци. Някои видове грим са трудни за почистване! За останалата част от лицето, действайте както за обикновено почистване.

 

Като тоник: върху памучен тампон или „Магически кърпички за грим“ на Fun’Ethic, налейте малко от продукта на голяма площ (отново!). Обтрийте нежно цялото лице, за да освежите и възстановите тонуса на кожата.

Направете същото и ако искате да омекотите кожата си.

 

Вече разбрахте, че мицеларна вода е продукт с много приложения, който значително намалява  броя на козметичните опаковки които трябва да държите във Вашата баня.

Източник: http://www.fun-ethic.fr/en/

Оставете коментар