Ния от My beauty box и вечерната и грижа за кожата

Публикувано от Yori 08.02.2018 0 Коментари

Здравейте! 

Аз се казвам Ния и съм автор на блога My Beauty Box, в който пиша вече от няколко години. Това е блог, насочен главно към козметика (бяла и декоративна) и ревюта на продукти.

Освен, че водя блог, аз съм и студентка в Медицински университет и в момента тече моята поредна сесия. Оказва се тежка както за психиката ми, така и за кожата ми. Хахаха

Избрах да пиша на тази тема, защото точно в този период от време, в който съм сега, сутрин не обръщам толкова внимание на кожата си. Просто измивам лицето си, нанасям крем, правя си кафе и започвам да уча. В много редки случаи нанасям грим. Вечерта не е така... Тогава полагам всички грижи, от които се нужде кожата ми.

 

Е, нека да започна стъпка по стъпка с вечерната грижа:

  1.  Предварително почистване

Тук на помощ е мицеларната вода. Чрез нея почиствам кожата си от замърсяванията и себума.

Ако имам грим използвам дегримьор на маслена основа, който да разтвори грима и да го премахне възможно най-лесно.

Важно в тази стъпка е почистването в зоната около очите. Избягвам да търкам с памучния тампон в тази зона, защото тя е много чувствителна и първата област от лицето ни, която започва да старее. Просто напоявам тампона с продукт и го притискам няколко секунди.

  1.  Дълбоко почистване

През по-студените месеци използвам почистващо олио или гел, който не изсушава кожата. По този начин почиствам остатъците от замърсяване, отпушвам порите на лицето си и едновремено с това го хидратирам.

След като измия олиото/гела със топла вода, подсушавам лицето си с мека кърпа, която използвам само за тази цел.

  1.  Тоник

Той е незаменим герой в грижата за кожата, който има важно значение за балансирането на pH на кожата и подготовката й за продуктите, които следват.

Нанасям от него върху помучен тампон и го притискам в лицето си, без да го обтривам.

  1.  Серум

Серумът е най-мощната стъпка в рутината за грижа за кожата. Според кожните проблеми, който имате може да определите какъв точно щи ви е необходим.

Въпреки, че имам мазна кожа, единият серум, който използвам е хидратиращ със съдържание на Витамин С, който изглажда тена. Другия серум е против несъвършенства. Редувам двата тоника през ден.

  1.  Околоочен крем

Както ви споменах и по-горе, кожата в зоната на очите ни е най-чувствителната и изисква специална грижа.

Използвам хидратиращ крем против тъмни кръгове, който нанасям с потупващи движения от вътрешния ъгъл на окото към външния, като не издърпвам кожата си на страни.

  1.  Нощен крем за лице

Последен продукт, който нанасям върху лицето си. Той запечатва всички продукти нанасени преди него и допълва цялата упорита работа, която сме свършили.

Всяка кожа, дори и мазната се нуждае от хидратация, затова използвам богат и хидратиращ нощен крем. Нанасям го върху лицето и шията си с масажни движения.

  1.  Балсам за устни

За едни гладки и меки устни, които сутринта да се усмихнат на новия ден!

  • Съвет: Нанасяйте последният продукт за вечерна си грижа (независимо от това дали е само тоник, серум, крем) поне 30мин. – 1 час преди да си легнете. През това време продуктът ще попие добре в кожата ви, а няма да остане върху възглавницата ви.

 

Когато говорим за грижа на кожата на лицето, често разбираме дневната. Но това е по-комплесно понятие. За да може да изглеждаме здрави и красиви е важно да се погрижим за нея и вечерта.

Надявам се да ви е била интересна моята вечерна грижа за кожата и да сте си откраднали някои съвет.

Бъдете щастливи и усмихнати!

 

 

 

 

Оставете коментар